Cvetni-hidrolati-InaEssentials

Ste vedeli, da so vse naše cvetne vodice hidrolati?

Nazaj v šolo z InaEssentials Reading Ste vedeli, da so vse naše cvetne vodice hidrolati? 3 minutes Next Hydrolina - Organska vodica, hidrosol in hidrolat

Cvetni-hidrolati-InaEssentials

Kakšna je razlika med običajno cvetno vodico in hidrolatom?

Navadna cvetna vodica je največkrat mešanica vode in eteričnega olja. V večini primerov olje ni topno v vodi, zato je treba takšne izdelke obdelati z emulgatorji. Na ta način na koncu nimajo želenih učinkov. Poleg tega po navadi vsebujejo konzervanse, ki niso dobri za našo kožo.

Če želite svoji koži privoščiti najboljše, vsekakor priporočamo, da posežete po hidrolatih. Hidrolat je cvetna vodica, ki nastane s parno destilacijo svežih listov ali cvetov določene rastline.

Tako destilirane vodice vsebujejo molekule eteričnih olj, ki so topne v vodi in tako vsebujejo veliko aktivnih zdravilnih učinkovin destiliranih zelišč. Posledično imajo veliko večji učinek na našo kožo.

Cvetni-hidrolati-InaEssentials

Zares kakovostni hidrolati ne smejo vsebovati nobenih kemikalij, niti ne potrebujejo konzervansov. Morda se sprašujete, kako je mogoče, da se ne pokvarijo, če ne vsebujejo konzervansov? Če vzamemo za primer InaEssentials hidrolate, je stvar sila preprosta! Rastline destiliramo po s posebno tehnologijo, ki zajame tudi najmanjše primesi. Zeliščni prevretek zapremo tako, da zrak ne povzroči oksidacije produkta. Poleg tega naša zelišča nabiramo v popolnem trenutku njihove vegetacije in ob pravem času dneva, da zagotovimo, da je vsebnost njihovega naravnega eteričnega olja največja.

Seveda pa je pomembno, da tudi vi prispevate svoj delež k čim daljši življenjski dobi izdelka. Naš nasvet za shranjevanje je, da embalažo po odprtju ustrezno shranite stran od neposredne sončne svetlobe in visokih temperatur. Na sploh velja spoštovati enaka pravila kot pri preostali kozmetiki.

Dodatna prednost naših hidrolatov je, da niso - kot običajni hidrolati -  le "sekundarni" stranski produkt, ki nastane med destilacijo eteričnih olj. Nasprotno - hidrolati InaEssentials so ustvarjeni kot primarni destilat rastlin. To pomeni, da ne proizvajamo olja iz ene serije rastlin in cvetne vodice iz ostalih, temveč da primarno proizvajamo hidrolate iz visoko kakovostnih zelišč. In to pomeni le eno – naši izdelki vsebujejo še večjo količino aktivnih in zdravilnih učinkovin.

KAKO JIH UPORABLJATI?

Visokokakovostni hidrolati služijo kot čisti naravni tonik za kožo in lase ter vsebujejo številne učinkovine, ki bi jih težko našli celo v najdražji kozmetiki.

Dober, učinkovit tonik bi moral biti del vaše vsakodnevne nege kože. Tonike je treba pravilno nanašati na očiščeno kožo. Njihova naloga je tonizirati – ali z drugimi besedami, pripraviti kožo na naslednji korak nege. Izdelek kožo očisti, predvsem pa jo zmehča in navlaži pred nanosom seruma ali kreme, ki se bosta tako zaradi lastnosti tonika bolje vpila v kožo. Tonik tudi zoži pore, posvetli in poenoti ten kože.

Cvetni-hidrolati-InaEssentials

Odvisno od tega, kateri tonik izberete, lahko le-ta opravlja še drugo funkcijo. V naši široki ponudbi boste našli hidrolate za različne kožne težave - hidrolat sivke za akne, kamilice za ekceme, mete za mastno kožo itd. V naši ponudbi ne najdete samo hidrolatov za kožo, ampak tudi za lase in ustno higieno. Pri InEssentials ima vsak pestro možnost izbire in iskanja najboljšega za svoje potrebe.

Če ne veste, Kateri hidrolat izbrati, se obrnite na našo podporo strankam. Z veseljem vam bomo pomagali: inaessentials.si@gmail.com

Privoščite si delček največjega razkošja po ugodnih cenah z InaEssentials.

InaEssentials_Slovenija
📌100 % vračilo kupnine - Brez vprašanj📝
Od leta 2021 se držimo gesla "Vse za kupca". To pomeni, da vam, če niste zadovoljni z učinki izdelka, povrnemo celoten znesek kupnine. 
InaEssentials-Slovenija

"Namen, ki presega dobiček: kako naša blagovna znamka vpliva"

Pri InaEssentials verjamemo v vračanje skupnostim, ki so nas podprle. Zato smo ponosni, da pripadnikom manjšinskih skupin ponujamo zaposlitvene možnosti, jim pomagamo pri preživetju in jim zagotavljamo svetlejšo prihodnost. Z izbiro naših ekoloških izdelkov ne izboljšate samo svojega zdravja in lepote, temveč pozitivno vplivate tudi na življenja drugih. Pridružite se nam pri ustvarjanju sprememb še danes.